Humletantens amigurumis

Detta är en av mina amigurumi. Intresset börjde sommaren 2010 när jag såg en bok om amigurumi och har fortsatt sedan dess. Detta är en folkdräktsdockan som jag hittar på en gratissida och gjort flera stycken av. En bra present när man kanske åker utomlands. Har även använt mönstret till studenflickan som finns i mitt fotoalbum

Små skor

Hittade dessa små skorna på Svarta Fårets sida. Hur söta som helst och ganska enkla att göra. Mitt lilla barnbarn har fått i olika färger och alla jag visar dom för vill antingen ha eller göra själv. Lägger även en bild i fotoalbumet där man ser knapparna från sidan på skon. 

Veckans sötchock!!!

Här är Halloweens sötaste "spöke"!!!
Mössa med mask och poncho med spindlar så är man ju jätteläskig! Ponchon är ju jätte enkel att göra o sen är det bara att göra spindlar efter tycke o smak o sy på! Lägger även en bild i mitt fotoalbum på outfiten utan babyn i!!!! 

Pumpamössa

Nu inför Halloween har jag gjort en liten pumpamössa till barnbarnet. Har även gjort en poncho som passar till MEN den får jag vänta o lägga ut bild på till efter helgen. Hon får ju ha den på sig innan jag lägger ut bilden så alla ser!
Stickade en vanlig mössa där jag gjorde var 10 maska avig och när det blev lagom smalt där uppe bytte jag till grönt och gjorde en knopp. Masken virkade jag och sydde på sen!

En spindel till!!!!

Kunde ju inte låta den lilla spindeln sitta ensam på jobb! Han fick ju ha en tjej!
Blev också utrustade med vars en halsduk o hon fick en liten hatt! Vi har så himla kallt på jobb! 

Tomteluva

Nu har jag varit ute i god tid tycker jag.
En liten tomtemössa till barnbarnet.
Har stickat som vanligt fram till intagningarna på toppen där jag lagt till några extra varv mellan var intagning så att den skulle bli lång. Sen virkade jag bollen som jag sydde fast! Hon blev hur söt som helst när vi provade. Återkommer med lite mer Halloween saker nästa vecka! 

Halloween närmar sig!

Nu är det dax att börja förbereda sig för Halloween! Jag har börjat göra lite spindlar till ett litet projekt och det blev en över! Den var så söt så den fick följa med till jobb och vakta. 

Hjärtan

Efter en fantastisk långhelg i Prag är jag nu tillbaka. Fick en fråga om jag kunde göra ett hjärta som en nyckelring. Fick göra 3 olika för att höra vilket som passade tjejen i fråga. Det blev det stora röda. Det vita är med silvertrådar i och det rosa gjorde jag små rosor och blad på.

Semester

Nu tar Humletanten lite ledigt o sticker till Prag med ett gäng andra "tanter"! 
Återkommer om en vecka! 

Kofta, mössa o ORM!!!!

Senaste projektet blev en kofta, mössa och en orm till lilla barnbarnet. Det fantastiskt fina garnet har jag köpt i Tyskland. På det sista garnet fick det bli en matchande orm efter egen fantasi.
Lägger en bild på ormen i fotoalbumet.

Nästa gäng med smådjur!!!

Detta gänget heter Garden Palls och är en nyckelpiga, uggla, bi, fjäril, ros, larv, präskrage och påsklilja. Lägger en bild i fotoalbumet också så man ser baksidan på alla djuren som har vingar!

Huggy Palls

Här är första gänget av små djur från boken. En katt, groda, anka, nalle, kanin, hund, liten kanin och en gris. Jätteroliga och enkla att göra. Får väl bjuda hem barnbarnet o provsmaka vilken som är godast att tugga på när man håller på att få tänder!!! 

Ny bok!!!!

Nu har jag köpt en rolig bok på nätet. Finns en massa gulliga figurer att virka. Det första försöket blev en liten kanin. Återkommer med fler djur nästa vecka! 

Prestenförpackade uggs

Packade o klara för leverans!

Babyuggs

Fick en beställning på babyuggs och då var jag ju tvungen att göra lite nya till mitt barnbarn också. Såg ut som en skofabrik på trädgårdsbordet. Hittade ett jättebra garn på Stoff o Stil som heter Heavy Cotton som precis stämmer med mönstret. Lägger en bild i fotoalbumet på när alla paren är klara!

Två påsar Babblare

Nu har jag virkat Babblare i två veckor och nu är två uppsättningar klara. Bra att ha som presenter! Lägger in foto i albumet på Vovvo. Han ser ut som en liten korv. Babblarna har nog varit slarviga med att rasta honom!

Fler Babblare

Det var så roligt att göra Babblare att jag var tvungen att göra fler. Kan ju vara bra presenter eller om lilla Elise tuggar sönder första gänget så finns det fler!

En blå Cuddly baby

Det fick ju bli en lite blå kompis också. Det roliga är att om man gör två stycken med samma typ av garn o samma mönster blir de inte likadana! Lägger en bild i fotoalbumet på båda tillsammans. 

Babblarna

Nu är semestern slut men vi har sett en massa nya fantastiska platser.
Jag hade aldrig hört talas om Babblarna för än min dotter visade för mitt barnbarn en liten film där dom sjunger och Elise som är 4 månader gillade det!
Tittade runt lite på internet o hittade en sida som heter "mittkakafat.blogg.se" där en tjej har gjort mönster på alla figurerna. Så det har varit mitt senaste projekt och nu är dom klara. Lägger bilder i fotoalbumet på dom en och en!

Semester

Nu gör jag som alla andra o tar semester. Maken och jag flyger till Barcelona för att där gå på en kryssningsbåt som tar oss runt Medelhavet, bl a till Marseille, Genua, Neapel, Sicilien och Malta. Återkommer om 2 veckor!!!!

Clown eller tomte?!?!?

Mönstret till denna "Cuddly baby" köpte jag på Etsy. Men vet inte om det liknar en clown eller en tomte. Får kanske prova o göra den i ett tjockare garn!

Sov kompis

Nu fick det bli en liten docka till barnbarnet! Hittade denna lilla söta sov kompisen på nätet. Lägger en bild till i fotoalbumet.

Studentflicka

Nu är det snart studenttider igen och fick en fråga av min yngsta dotter om att göra något. Hennes bästa kompis lillasyster tar studenten och då är det ju kul att ha något att hänga runt halsen som inte ser ut som alla andras. Lägger även en bild i fotoalbumet med en närbild på flickan. 

Skallror igen

Det var så roligt att göra skallror så jag gjorde vars en till min dotters mammagrupp. Har sett en sida på internet med virkade babyleksaker från Danmark och det är minsann inga dåliga priser 
Lägger en bild på de sista skallrorna i mitt fotoalbum.

Amerikans kofta

Denna veckan får det blir en liten kofta.
När jag först hittade mönstret på denna kofta så fick jag fundera en bra stund innan jag fick i rätt på det i huvudet! Man stickar den uppifrån och ner! Ganska enkelt när man väl förstår hur det ska bli och väldigt genomtänkt o smart mönster. När man stickar ärmarna tar man sista maskan o använder den för att virka ihop sidan på ärmen och när man är uppe sätter man maskan till framstycket! 
 

Virkad uggle skallra

Nu har jag gjort baby skallror som ser ut som ugglor. Hittade ett roligt mönster där man tar plastburken från Kinderägg o lägger skallor i och sedan stoppar man in burken i ugglan. Jätteroliga o fick göra tre olika färgkombinationer så lilla barnbarnet kan välja! 

Barnvagnshänge igen!!!!

Det var så roligt att göra barnvagnshänge att jag bara var tvungen att göra ett till!
Denna gången hittade jag mönster på en liten nalle som jag virkade 3 stycken av.
Det man får tänka på är att räkna ut ungefär var man vill trä igenom tråden o där göra en luftmaska o hoppa över en maska så det blir ett litet hål. Det gäller också att trä igenom tråden innan man stoppar både nallar o kulor.

Barnvagnshänge

Nu är Elises barnvagnshänge klart. Är ganska nöjd speciellt när man ser att liknande kostar 300 kronor på nätet o då är det en del djur utan armar!!!  Mitt  problem är att jag tycker egentligen att djuren ska titta in på babyn o inte ut men eftersom alla har ögonen utåt gjorde jag likadant. Men funderade på att göra ögon på båda sidorna så det gör jag nog nästa gång!!!!!

Barnvagnshänge

Nu har jag börjat på ett barnvagnshänge till mitt lilla barnbarn. Hittade på svartahuset.bloggspot.se jättefina med ugglor. Det fanns lite tips på garn o färgkombinationer. Det fanns också tips på var man köper tråden att trä upp allt på så den köpte jag på Stoff o Stil. Hade lite problem att hitta hur jag ska fästa den i vagnen men på Panduro fanns så knäppen (typ till napphållare) så det köpte jag två rosa. Färdig bild kommer snart.

Fashion Pig

Nu har hon fått kläder, jättemånga!!!!!!
Det var så roligt att jag nästan inte kunde sluta!!!! Hon har så mycket kläder att jag nog för göra en griskompis till henne. Detta blir mode i stället för Barbie. Har sett att det finns att köpa en virkad docka som bl a finns på Åhlens o att man kan köpa kläder till den. En ynka liten tröja kostar 99 kronor!  När det är så lätt att göra. På sidan som heter Amigurumi to Go finns ett grundmönster på klänningen och sedan har jag hittat på resten själv. Lägger bilderna på resten av kläderna i fotoalbumet!

Gris

Den är gulliga lilla grisen hittade jag på nätet och det finns mönster på kläder till den också. Nästa vecka lovar jag att hon inte ska vara naken!!!! 

GLAD PÅSK!!!!

Nu när det är påsk fick det bli lite kycklingar. Hittade detta gulliga mönstret på nätet och tyckte dom var roliga. Som vanligt har jag ändrat lite som jag vill men är det någon som vill veta var det finns så går det bra att skriva.

GLAD PÅSK!!!!

En kofta till

Det var så roligt att sticka till den lilla babyn att jag var tvungen att göra en uppsättning i vitt. Men nu närmar sig påsken så det får väl bli lite kycklingar till nästa vecka.

Minikofta, mössa och sockor

Nu har det blivit mycket stickning. Den lilla babyn fick ju ha en kofta med tillbehör. Den var väldigt lätt att sticka då alla delarna stickas ihop och det blir bara en söm under armen. 

Jättekanin

Mönstret till den här jättekaninen kommer från en bok som heter "Huggy Dolls" som jag köpt på internet. Det finns jätteroliga mönster på en apa, en häxa, en tomte och kaninen mm. jag gillade inte öronen på kaninen i boken så jag gjorde andra. Den är dock nästan dubbelt så stor som mitt nya lilla barnbarn så hon får nog vänta lite o leka med den!

Mormor!!!!!!!!!!!!!!!!

Den 21 februari kom detta lilla underverket och jag blev mormor. Vilken konstig känsla!!! En liten, liten flicka som kom 4 veckor för tidigt. Här ligger hon på BB med filt och giraff som mormor gjort.
Nu är det stickning som gäller ett tag framöver. Får ju göra en kofta till lilla Elise. Lägger bilder i fotoalbumet på filten och giraffen.

Mössor

Nu får jag visa min gulliga små mössor som jag gjort. Den rosa som kaninen provar heter navelstängsmössa och den andra lilla bruna är bara en lite sotarmössa. Jätteroligt att sticka sånt smått!

Igelkotte

Nu har jag kommit till den sista julklappen - svärsonens igelkotte. Han hatar igelkottar SÅ därför måste han ju ha just en igelkotte. Det var inte lätt att få till "taggarna" . Man virkade alla taggarna för sig med öglor. Det gick o jag fattar bättre o bättre engelska mönster. Lägger två bilder till från sidan o bakifrån i fotoalbumet.

Nästa vecka blir det babysaker för nu närmar det sig att jag ska blir mormor.

Tweety - Pip

Den andra dotterns favorit när hon var liten var Pip, därför fick det bli hennes julklappsfigur. Hittade ett mönster på nätet på spanska som jag översatte med google och det blev ganska spännande att virka efter!!!! Säger bara att det är tur att man gjort en del figurer tidigare så att man kan gissa hur det ska vara!!!

En uggla

Nästa julklapp blev en uggla till andra dotterns pojkvän. Hon har ju en hel ugglefamilj så han får ju ha sin egen!
Den ser nästan ut som ett päron med näbb men är rätt söt ändå!!!

Svamp Bob

Nu är jag tillbaka efter semestern och börjat jobba igen! Om någon kommer ihåg så gjorde jag roliga mössor till mina döttrar med respektive förra julen, denna julen blev det ett djur. Har fått spara bilderna för att det skulle vara en överraskning. Den första är Svamp Bob som är min äldsta dotters favorit. Hittade mönstret på nätet men hur konstigt som helst. Började benen uppifrån och delade kroppen vid färgbyte mm så jag gjorde om hela mönstret och måste säga att jag blev rätt nöjd. Den blev en succé!!!

Semester

Nu gör jag som fåglarna, sticker söderut! Gran Kanaria here we come!!! Är tillbaka om 2 veckor o har förhoppningsvis något nytt att visa!

Fat cat med familj

Kunde ju inte bara göra en katt, han var ju tvungen att få en fru o en unge!!!

Alla var med i julklappsspelet men var inte direkt populära utan det slutade med att jag fick behålla dom själv!

Fat cat

God Jul från mig med denna tjocka lilla katt. Fattades ett paket till julklappsspelet och då är det bara att ta fram virknålen och fixa något.

Tomten med sin ren

Här är mina senaste figurer. En tomte som man gjorde i 2 delar och sedan virkade ihop och en rund Rudolf med röda mulen.

Kaninsnuttis

Denna veckan får det bli en kaninsnuttis. Får ju göra lite att välja på nu när man ska bli mormor. Lägger även en bild i fotoalbumet när den är utvikt.

Dödskallesjal

Nu är dödskallesjalen färdig. Den tog sin tid och det gällde att tänka till på vissa varv, speciellt ögonvarvet. Men efter ett tag gick det ganska lätt faktiskt. Jag har så svårt att bestämma mig för vad jag ska göra för kant men här har jag gjort sju stolpar i varje båge och en smygmaska mellan.

Marsupiliami

Denna veckan får det bli en liten Alien.
Mönstret har jag som vanligt hittat på nätet. Den var ganska klurig att göra både för att det var på engelska o för att en del saker var svåra. Fingrar o fötter tog sin lilla tid. Är det någon som är intresserad av mönstret så maila mig så kan jag lämna länken.

Cupcake bunnies

Nu har jag tagit lite paus i sjalvirkandet och gjort några små söta cupcake kaniner. Mönstret finns på en sida som heter Littley yarn friends. En sida som är väl värd att titta på!!!!

Spindelsjal

Så här i halloween tider har jag börjat på en spindelsjal. Mönstret har jag hittat på en blogg som heter Camillas Livsstil. Det gäller att tänka till speciellt på varvet med ögonen då man vänder arbetet och virkar fram o tillbaka. Ju längre man kommer desto fler döskallar finns det och då kommer nog ögonvarvet att ta en hel kväll.

Virkade baby uggs

Nu har jag virkat uggs till blivande barnbarnet så den ska slippa frysa om fossingarna. Här är till måndag, tisdag, onsdag...........osv!!!!

Snuttefilt o Skallra

Nu har det gått lite mer än 3 veckor sedan jag blev opererad och det går lite lättare för varje dag. Har dock varit ganska "seg" med att komma igång att göra något. Jag fick en stor överraskning när jag kom hem från sjukhuset och det är att jag ska bli MORMOR i mars. Dom tyckte det var lämpligt att berätta nu när jag ska vara sjukskriven länge så jag har något att pyssla med. Detta är det första som jag gjort - en skallra och en snuttefilt som finns som gratis mönster på Järbos sida. Fler bilder ligger i fotoalbumet.

Stor uggla

Nu är jag tillbaka efter operationen men det har varit tufft! Första veckan hemma var mest en dimma. Denna ugglan gjorde jag innan som en välkommen hem present till dottern! Den är ganska stor o går att använda som kudde nästan. Nu får vi se om jag kan komma igång igen!

Baby ugs

Hade fått en beställning på babyugs så det fixade jag. Nu blir det nog lite paus för imorgon är det operationsdax!!!!!

Färdig spindelsjal

Nu är sjalen färdig med kant o allt. Den var riktigt rolig att göra o planerar att göra en dödskalle sjal som jag också hittat mönster på. Kommer att ha ganska mycket tid att virka framöver då jag ska bli opererad den 16 september för att få en ny knäled.
Har också lagt in bilder i mitt fotoalbum där Bamse, Lille Skutt och Skalman är tillsammans i Bulgarien! Finns också en bild med min Bamse och ett känt reseföretags Bamse. Min är finare tycker jag!

Spindelsjal

Nu är jag hemma igen efter semestern i Bulgarien. Det var jätteroligt att se hur dottern jobbar och bor och vi hade varmt och skönt hela veckan. Men som vanligt kan jag ju inte åka någonstans utan att ha med mig något att göra. Började på denna spindelsjal och har fortsatt hemma. Nu har jag bara ett par varv kvar och kanten.

Semester

Nu tar jag och manen semester och åker o hälsar på vår dotter i Bulgarien. Skall tillbringa en vecka på detta hotellet på Sunny Beach där hon jobbar som reseledare.
Åter med nya saker om 2 veckor.

Bär-björnar

Nu är alla bär-björnarna färdiga, straw-bear, blue-bear och rasp-bear!!!
Tänkte använda dom som en liten present på godispåsar till dottern o hennes arbetskamrater i Bulgarien.

Prestentpåsar

Nu är dom gulliga påsarna färdiga för att åka till Bulgarien.

Straw-Bear

Efter lite surfande på nätet hittade jag en sida som heter "Little Yarn Friends" som har jätte söta saker. Fanns bl a små björnar som hon hade gjort som en lite jordgubbe som hon döpt till Straw"Bear"ries. Jag var ju bara tvungen att prova. Har också gjort en blue-Bear och en rasp-bear som bara ska monteras.

Fler Katter

Nu var det dags igen att göra lite fler katter. Dessa två hamnar en hos en arbetskamrat som fått sin andra son och en hos en arbetskamrat till min man som blivit morfar. 

Luddig nalle

Nu har jag försökt att vara duktig o städa undan halvfärdiga projekt. Denna nallen behövde bara sys ihop o få ögon o nos så var den klar. Men jag har alltid nya planer på vad jag ska göra sen o sen o sen....... !!!! Man har planerat minst 5 projekt framåt!!!

Skalman

Nu är Skalman också färdig. Tyvärr går det inte att få en bild på alla tillsammans för Bamse o Lille Skutt har redan flyttat till Sunny Beach i Bulgarien. Skalman kommer att förenas med dem i augusti. Lägger in en bild på hans baksida i fotoalbumet. Alla mönstren är från Etsy.

Semester

Nu tar jag semester och åker med maken till Österrike. Skall tillbringa en vecka på Grand Hotell i Zell am See!!!
Återkommer om två veckor!!!!

Ful nalle????

Jag hade tänkt göra en nalle till en av tjejerna på jobb som fått sitt andra barn och hittade ett mönster på internet. Tänkte att jag gör nallen med dubbelt garn så blir den lite större!!!!! (den såg ganska liten ut på bilden) MEN
man måste våga visa även det som inte blir så bra! Den blev fruktansvärd o familjen är övertygad om att om jag gav den till det lilla barnet skulle den få mardrömmar för resten av livet om den skulle behöva vakna o se denna björnen varje dag!!!!

Lille Skutt och Lille Skutt

Det fick bli två Lille Skutt - en till min dotter och en till hennes reseledarkompis. Vågar lägga ut bild nu när jag vet att dom är framme på Sunny
Beach.

Bamse o Lille Skutt

Nu är Bamse o Lille Skutt färdiga. Har gjort lite som jag själv ville, t ex ögonen har jag virkat i stället för att klippa i filt och Bamse fick inga tofsar på kinderna för jag tyckte inte det var snyggt! Har klistrat gula knappar på byxorna i stället för virkade. Lägger fler bilder i mitt fotoalbum. Nu flyttar dom till Bulgarien!!!!!

Bamse

Nu är nästa projekt på gång. Fick önskemål om en Bamse från en reseledare på Fritidsresor! Köpte mönster på Etsy på Bamse, Lille Skutt o Skalman. Började leta garn till Bamse vilket var svårare än jag trodde. Slutade med att damen i garnaffären och jag fick googla "Bamse" o gå runt med bilden i affären för att hitta rätt färg. Till slut hittade vi ett garn som heter Babybamboo som kostar 49 kr för 50 g men vad gör man inte när man äntligen hittar rätt. Har mössan o lite montering kvar så nästa vecka blir det en bild på en färdig Bamse!

Humletanten med färdig midsommarkrans

Nu är kransen färdig och får väl bjuda på en bild när jag provar. Det var inte lätt att ta en bra bild på kransen. Jag ville att det skulle vara väldigt tätt med blommor och blad. Lite statistik - det finns 35 olika blommor och 52 blad, blandade med ljus och mörk gröna. Lycka till att göra er egen!

Midsommarkrans

Nu har jag gjort kransen i alla fall. Har haft 18 maskor runt om och efterhand som jag virkat har jag stoppat den. Provade på huvudet efter rätt längd. Nu är det bara att börja sätta på blommor och blad. Läste på en sida att det är bättre att sätta ihop blomma o blad o sen sy fast allt på kransen. Det tar lite tid för att få på alla. Satte i alla fall en markering vilken sida som ska vara nedåt. Återkommer med bild när den är fylld.

Midsommarkrans

Uggs

Efter en fantastisk resa är jag nu tillbaka i verkligheten. Det blev inte mycket virkat för det var full fart nästan alla dagar. Vi har fått två nya favoritet som vi redan bestämt att vi måste tillbaka till, Venedig och Istanbul. Helt fantastiska ställen. Har i alla fall gjort två par uggs.

Semester

Nu tar jag semester i två veckor. Flyger till Venedig för att gå på en kryssningsbåt för vidare färd mot bl a Santorini, Istanbul o Split. Blir nog inte mycket virkat utan mer shopping.

Blommor

Nu har jag börjat göra en massa blommor. Såg en bild med en virkad midsommarkrans och tänkte att det är ju bra för den vissnar inte framåt kvällen. Återkommer med fler bilder.

Brudpar

Detta lilla brudpar är till min dotter o hennes nyblivne man som gifter sig i hemlighet på svenska ambassaden i Nairobi 7 april. Grattis igen!!!!!

Ännu fler ankor!!!

Jag kunde ju inte låta bli att göra fler ankor, för det är så kul! SÅ jag måste ju visa dom också!

Enhörning

Den här söta enhörningen hittade jag på en sida som heter: www.littleyarnfriends.com och var bara tvungen att göra den. Tror dock att jag stoppade den lite för hårt! Vår katt tyckte dock inte att enhörningen skulle vara själv på bilden utan ställde gärna upp på bild tillsammans med den.
GLAD PÅSK

Ankfamilj

Nu har jag i alla fall satt fart o gjort lite påskpynt!!!!! Här är min ankfamilj.
Tidigare har jag haft "pippi" men denna gången är det nog "anka" jag drabbats av!!!

Påsk anka

Nu börjar påsken närma sig och det är dags att göra lite påskpynt. Den här söta lilla ankan hittade jag på en amerikans hemsida. Jag kommer att göra fler till nästa vecka!!!! 

Min katt

Nu när jag "blivit" med katt fick jag ju göra en Brittisk korthårs katt med leksaksmöss. Den virkade katten ger sig av med min yngsta dotter. Hon ger sig ut på nya äventyr som reseledare men mössen fick den riktiga katten!

Stor katt!

Min vana trogen måste jag prova att göra en med dubbelt garn. Den blev jättestor!

Stor o liten katt!

Min vinkande katt

Nu är min vinkande katt färdig! Är dock inte riktigt nöjd med bakbenen. Men jag gör kanske en till bara för jag är så himla envis för att det måste bli bra!

Maneki neko (vinkande katt)

Köpte den här färdiga satsen för ett tag sedan på Amimono.se
Har alla delarna färdiga o katten är färdig. Ska bara sätta ihop fisken o sedan kommer bild på hur den blev.

En riktig katt

Detta är det senaste tillskottet till familjen, Baloo. Han är en brittisk korthårskatt som är nästan 3 månader.
Nu får jag gömma garnet när jag inte håller på för han är väldigt intresserad av handarbete, att bita i alltså!!!!

Hjärtekatt igen

Men det har i alla fall blivit en katt till en av killarna på jobb som blivit pappa.

och julen vara skall till påska.......

Får be om ursäkt för att jag hoppat över en vecka MEN vi har haft folk som renoverat vårt badrum. Varje kväll har vi fått städa när vi kommit hem från jobb och sedan har vi suttit som urvridna disktrasor på kvällen. Men här kommer i alla fall en liten påskkyckling som ser lika galen ut som jag har känt mig.

Ankmössa

Denna mössan gjorde jag faktiskt innan dom andra tre. Den är från början en utmaning från en kompis som är tokig i ankor. Utmaningen var om jag kunde göra en mössa som såg ut som en anka och det kunde jag ju!!!!! Hon blev jättenöjd!

Khao Lak

På denna fantastiska strand har jag tillbringat 2 veckor men är tyvärr tillbaka i verkligheten igen. Det blev inte mycket virkat utan det var mest lata dagar med en bra bok.

Semester

Nu tar Humletanten semester och åker med gubben till Thailand för att fira 25-års bröllopsdag!
Nya bilder kommer om 3 veckor!

Fler mössor

Det var så roligt att göra mössor så jag var tvungen att göra fler!!!!

Tomtemor

Jag vet att julen NÄSTAN är slut men jag kunde inte låta tomtefar vara utan sin fru ända till nästa jul, så här är hon. Det är också så att om jag skulle lägga undan henne ofärdig till nästa jul skulle jag förmodligen inte komma ihåg hur jag gjorde.

Första försöket - liten uggla!

Hittade en jätterolig amerikans sida med ugglemössor i olika storlekar som jag tänkte skulle bli en rolig julklapp.
Speciellt till min yngsta dotter som "slängde ut" hela ugglegänget från sitt rum. Första försöket blev till en fyraåring, kanske! MEN med tredubbelt garn fick jag till storleken.

En "stor" uggla!

Här har jag tredubbelt garn och då blev den rätt i storleken. Då var det bara att fortsätta med dom andra. Hade köpt ett mönster med stickade mössor med olika djur men jag improvisserade och virkade istället. En panda, en bumbibjörn och till sist en älg.

Julens snyggaste gäng!

Här är mina döttrar o en av pojkvännerna med sina mössor. Det blev många skratt under julklappsöppningen. Den andra pojkvännen är lyckligt ovetande än så länge om att han ska få älgen.

Sista mössan - älg

God Jul

God Jul till alla som tittar!!!! Här kommer en tomtefar som blev färdig i veckan. Tanken VAR att han skulle få en fru med det har tyvärr inte tiden räckt till!

Tomte i luva eller tomteluva?

Här är två små gulliga tomtar som gömmer sig i sina luvor. En har röda små strumpor och den andra är bara fötterna.

Tomte

Nu närmar sig julen med stormsteg! Denna tomen hittade jag grundmönstret på i en gammal Hemmets veckotidning men utan armar o virkat skägg så det fixade jag till själv. Nästa tomte redan på gång. 

Ankan är färdig!!!!!!!

Nu är den äntligen färdig!!! Komplett med simglasögon, badmössa och simring!!!!

Anka igen!!!!

Fortfarande segt att få ihop ankan MEN har i alla fall börjat. Ska göra den färdig nu så jag kan börja göra lite tomtar.

Anka i delar

Nu får jag skärpa till mig!!! Har virkat på denna ankan i flera veckor utan att känna mig riktigt inspirerad. Köpte mönstret på Etsy och trodde inte det skulle vara så svårt att hänga med på ett mönster på engelska. Jag har ju faktiskt gjort det innan, men ibland tappar man sugen när det blir klyddigt (skånska)! Har inte så mycket kvar så nu ska jag samla mig o fixa den till helgen!!!! 

Halloween hos Humletanten

Uggsen har kommit till nytta!!!

Måste bara lägga upp denna söta babyn som är en av mina arbetskamraters nyfödda lilla dotter. Uggsen är kanske lite stora men hon blir i alla fall varm om fötterna!

Fler katter

Nu är det dom sista katterna, jag lovar!
Men dessa sista 3 är till 2 tjejer på jobb som fått barn o en av min ena dotters kompis. Tyckte dom var både roliga att göra och en bra present.

Halloween

Nu är det dags att börja göra lite halloween dekorationer. Jag har gjort en häxa, en pumpa och ett spöke. Jag har gjort dessa mönster tidigare men denna gången har jag använt Candy garn i bomull och virknål nummer 2. Tanken är att eftersom dom är så små går dom bra att sätta i en blomma som dekoration om man blir bortbjuden.

Hjärtekatter - ett helt gäng!!!!

Får be om ursäkt igen för att jag varit dålig på att uppdatera men här kommer fler katter. Nu har jag gjort 5 hjärtekatter som jag ska skicka iväg idag. Hoppas att dom kommer att göra någon glad!

En hjärtekatt till

Det blev en hjärtekatt till i veckan och jag har börjat på en till. Känns ju lite futtigt att bara skicka en eller två när man virka djur varje vecka. Detta känns ju super bra om dom kommer till en liten kille eller tjej som uppmuntran.

Hela kattgänget

Hjärtekatter

Nu är semestern slut o det är dags att gå på jobb i morgon. Om någon har varit uppmärksam och sett att mina överskrifter har hoppar ett steg försöker jag rätta till det. Här är i alla fall bild på två Hjärtekatter. Finns en fantastisk sida som berättar om hur det började med hjärtekatterna och hur man gör för att dom ska komma till rätt ställe. Tänkte göra minst en till innan jag skickar in mina.

Fodral till GPS

Kvällen innan vi skulle ge oss iväg på semester kom vi på att vi inte hade något fodral till vår nya GPS så vad gör man då???? Jo, fram med virknålen o gör ett!

Semester

Nu tar jag semester o tänker köra ut o göra Europa. Första målet är Stonehenge o därifrån vidare till St Ives, Brighton, Normandie och Moseldalen. Det blir nog en hjärtekatt eller två och bild blir det när jag kommer hem.

Kossa

Efter detta mitt försök att tillaga kossa tog hon sitt pick och pack och flyttade hem till en kompis.

Nalle eller mus?????

Dagarna bara rusar iväg och jag som brukar försöka lägga in något nytt på söndagarna är sen!!!!!
Men här kommer i alla fall en bild på min senaste amigurumi! Det är en björn eller en mus eller en björn eller en mus...................? Enligt mönstret är det en björn, så det så!

Namnsdagspresent

Nu är faktiskt popcornsburken klar. Den ska bli en namnsdagspresent till en av mina döttrar, därför blev det lite extra utsmyckning i form av rosor. SÅ grattis på namnsdagen Emelie CHRISTINA  

Popcorn

Nu har jag fått popcorn på hjärnan. Känns som jag kan göra hur många som helst och det märks knappast i burken när jag lägger i dom. Får tillbaka känslan av när jag gjorde jordgubbar. Men någon gång måste ju burken bli full!

Kompisnallar

Äntligen har jag orkar lägga in en ny bild. Har varit sjuk och inte riktigt haft någon energi att göra något men här kommer i alla fall två små nallar. Ska försöka komma igång igen

Nyckelhållare

Denna veckas bild är en present till en tjej som jag känt i hela hennes liv. Hon ska till hösten börja på Duke-university i USA på deras advokatutbildning och behöver en liten tur-nyckelhållare. Bilden är kanske inte den bästa för den är tagen i smyg i en påse för jag hade glömt att ta en bild hemma. SÅ, lycka till igen Linda.

Studentflicka

Här kommer studentflickan som denna gången fick skippa mössa o band.
Hon hamnade i en blombukett i stället.

Sjung om studentens lyckliga dar......

Studenten är till "svärsonen" som tar studenten idag, GRATTIS!!!!!!
Mönstret är från en sida som heter Brittas Ami.
Om någon undrar så - JA, det är tandborstar i blombuketten för hans syster tar examen idag och blir färdig tandsköterska, så GRATTIS till henne med!!!!

Välkommen hem nalle

Denna söta nallen är en välkommen hem present till min yngsta dotter som varit au-pair i USA i ett år.
Jättefint garn men jobbigt att virka i för att man ser inte för luddet. Sedan tog det mig en timme att sitta med en tjock nål o dra ut luddet som hamnat på insidan när jag virkat. MEN nu är den färdig.

Äntligen har jag mat till ugglorna

Efter att ha gjort en hel familj med ugglor tänkte jag att nu får dom ju ha något att äta. Så först gjorde jag en hel mus och sen var jag tvungen att gör en som är i två delar!!!!

Mumsiga möss

Någon har lagt ägg

Här har minsann en av ugglorna smygit iväg och lagt ägg . Nu får vi ha koll om det blir fler ugglor.
Efter ett par dagar har hon gjort ett litet bo och där ligger tvilling ugglor .

Uggle barn

Jag måste också tillägga att man får ta vad man hittar för boet är byggt av en MFF halsduk!

Ugglor

Här är en hel familj ugglor som har varit mitt senaste projekt. Den första, den minsta,är gjord i vanligt acrylgarn med virknål nr 3, den näst största är gjord med dubbelt garn med virknål nr 7,5 och den största är gjord med tredubbelt garn med virknål nr 9.

Snuttis................igen!!!

Har plockat fram min sista snuttis från gömmorna, nu är dom slut. Får se vad jag ska hitta på nu MEN jordgubbar kan jag ju alltid göra!

Nyckelpiga som snuttis!

Prinsesskrona

Hittade denna söta prinsesskrona på nätet och fick naturligtvis prova att göra den. Nu fattas bara prinsessan men jag kanske får gå med den hemma själv så min man vet vem som bestämmer. Kronan var inga problem att virka MEN att få den att stå var svårt! Har provat med potatismjöl och vatten och avslutat med lite hårspray!

Katt igen

Denna veckan känns det som jag börjat med en massa projekt och inget blir färdigt. En del kan jag bara göra när det är ljust ute och inte tittar på TV. MEN har tagit mig i kragen idag och sytt ihop en katt som jag ska ge bort i present.
Håller också på med studendockor o fler jordgubbar!!!!Undrar när jag ska ha tid att gå på jobb????

Filt utan snuttis

Blev så inspirerad av att göra snuttisar så jag var tvungen att göra en filt. Har visat den tidigare när jag hade börjat men nu är den klar med kant o allt! Den blev naturligtvis i himmelsblått o vitt.

Älg snuttis

Detta är min egen fantasi som blandat lite olika mönster till en älg snuttis.
Den har redan flyttat hem till en liten kille som skulle ta hand om den.

GLAD PÅSK med en ny snuttis

En fruktburk till!!!!

Nu har jag gjort en matchande fruktburk till dotterns köksfönster. Denna burken är fylld med mandariner och päron.

Grytlappar

Fick en beställning av min dotter på grön grytlappar och vad gör man då som den snälla mamman man är - gröna grytlappar!!!

Jordgubbar, jordgubbar o fler jordgubbar!!!!

Nu har jag gjort jordgubbar varenda kväll hela veckan!!!!! Man kan ha tomtar på loftet men jag har nog jordgubbar. Men nu är inflyttningspresenten till dottern klar!

Längtar efter sommar eller.....?

Har börjat göra jordgubbar som jag tänkte fylla burken med, men det behövs rätt många så jag kanske ska köpa en mindre burk.

AIK häst

Fick idag höra att min AIK-häst blivit kidnappad och förd till Stockholm . Hade gäster i fredags och där var en stockholmare som tyckte synd om AIK-hästen bland alla MFF sakerna, så den fick följa med honom till Stockholm där den skulle bli mer älskad .

Beach 2013 med Beach Bear Rita

Denna super söta nallen har jag hittat på en sida på nätet som heter Red Heart. Hon var så söt och med alla strandsakerna kunde jag inte låta bli att göra henne. Men mönstret är på engelska så det gör att man får tänka till lite + att jag är vänsterhänt vilket ställer till en del problem när man t ex
ska göra ökningarna på benen för fötterna. Denna gången blev en fot fram och en bak så det var bara att dra upp och göra om. MEN envis som jag är blev det rätt till slut

Färdig för ett dopp

Mus snuttis

Var tvungen att göra en snuttis till för det var så roligt och har faktiskt en till på gång. Den här gången har jag tagit huvudet från ett annat mönster och ändrat lite på armarna.

Utvikt snuttis

filt i mormors rutor

När jag gjorde snuttisarna blev jag inspirerad att fortsätta med mormorsrutor. Rotade runt bland mina garn o kom fram till att de färger jag hade mest av var vit o ljusblå (MFF-fans i familjen). Har inte riktigt bestämt hur stor den ska bli än.

Cancun i Mexico

Hej igen alla som tittar på vad jag gör!
Har bara solat, badat och ätit gott i 2 veckor i Mexico. Ett helt fantastiskt ställe! Nu får jag börja leta mönster till ett nytt projekt. Så, förhoppningsvis kommer det något nytt nästa vecka.

Pippi snuttis

Hittade också mönster på Pippi på samma sida som jag också var tvungen att prova. Här kommer bilder både på hur den ser ut när den är ihop och inte.
Nu tar jag semester och sticker till Mexico i 2 veckor så nästa inlägg blir om 3 veckor!

Här kommer Pippi Långstrump......

Gott Nytt År med en snuttis

Jag tror att alla som håller med på amigurumi precis som jag ständigt letar
nya mönster. Jag brukar surfa runt på olika sidor och se om det finns något nytt och roligt att virka och då hittade jag en sida med en massa snuttefiltar med huvud. Denna lilla söta kallades för Dopsnuttis. Har lagt upp två bilder på den och först kommer när den är ihop lagd.

Snuttis

Så här ser den ut när man viker ut den!!!

God Jul

Tänkte bara säga God Jul och visa hur fin min lilla julklappspåse blev med snögubbar!

Snögubbe

Här kommer en liten snögubbe som jag hittade på Drops Designs sida. Enkel att göra med ett litet snöre i hatten som gör den lätta att hänga.

Puppy Love

Till min dotters förlovning fick det bli två små hundar. Namnet på mönstret var passande tyckte jag "puppy love".
Grattis till er båda!!!!!!

Jul Kameler

Jag hade tänkt göra tomtar men så hittade jag mönstret på dessa söta kameler och då var jag bara tvungen att prova! Min vana trogen var jag också tvungen att prova med två olika garn tjocklekar.

Tub halsduk

Nu är handleden bra så nu har dotterns killes halsduk blivit färdig. Får se om det kanske blir en tomte eller två!

Repis

Tyvärr finns det inget nytt att visa denna veckan eftersom jag lyckats få en inflammation i min handled. MEN då tog jag fram en favorit, min kaninfamilj.

Häst

Här är en lite häst från Candys Magazin
med bondgårds djur. Ska försöka göra resten av djuren också!

En katt till

Detta är sista katten på ett tag men var bara tvungen att göra en till. Dom andra tre är lyckligt framme i USA och blev mycket uppskattade av sina nya ägare. Har hört att dom till och med får sova i sängen varje natt

Nackkudde som ser ut som en katt

Hittade ett jättefint mönster på en bilkudde som ser ut som en katt på en engelsk sida. Tänkte att det kan ju vara både roligt och praktiskt att ha till tre små killar i USA. Snabbade på och gjorde tre stycken som åkte med i väskan till USA.

En katt till

Hela gänget!!!!

Här ligger hela gänget klara för avfärd till Amerika! MEN inte för än alla ligger tillsammans ser min dotter att en har fått ögonen på "nospartiet". Oj oj oj....
fram med nål o tråd och flytta dom rätt!

Här kommer Pippi Långstrump.......

Min yngsta dotter är au-pair i USA och har tre små killar att ta hand om och nu ska min andra dotter (storasyster) åka och hälsa på. Vad är mer typiskt svenskt än Pippi, så därför köpte vi Pippimuggar till killarna och då var jag ju tvungen att göra vars en Herr Nilsson och köpa guldpengar. Hoppas att Charlie, Owen och Reid blir glada!!!

Fyllda pippi muggar

Så här fint blev det när aporna och pengarna kommit på plats!!!

Apa

Var tvungen att göra en apa till för den som tyckte ap-mönstret var finast var ju tvungen att få en. Så, denna apan har flyttat hem till två att våra kompisar.

Traktor

Här har jag gjort en liten traktor från Candy Magazinet med bondgården. Den
var lätt att virka men ett helsike att sätta ihop. Tror inte jag gör fler på deras sätt utan ändrar nog om så den blir på mitt sätt.

En svart o en vit sjal

Här kommer bilden på sjalarna som jag berättade om för ett tag sedan. När jag väl hade fått kläm på hur man skulle göra var det hur enkelt som helst. Tre kvällar på varje sjal sen var dom färdiga . Dom blev väldigt uppskattade av min dotter.

Försvunnen

Har precis fått veta att paketet kommit fram till USA, MEN den ena kaninen är försvunnen tillsammans med två godispåsar. Hmmmmmm......undrar om en av tullarna i USA sitter och leker med min kanin medan han mumsar godis

Amerika resenärer

Här kommer dom sista jag gjort av big-foot djuren. Kaninerna är samma mönster, men den lilla har jag gjort med tunnare garn och mindre virknål. Kaninerna är på väg till USA i ett paket men flodhästen fick inte plats. MEN hur lätt är det att packa ner en flodhäst.......?
Sjalen är färdig och jag håller på med nummer 2 så bild kommer.

Sjal

Köpte garn och mönster på nätet för att sticka 2 sjalar till mina döttrar. Trodde att det skulle vara lätt som en plätt att göra framför TV:n. Men man ska plocka en ögla från kanten och bara ta och sticka i den och det är inget man gör framför TV:n i halvmörker på kvällen! Dessutom är det bara 8 maskor man stickar med och minsta lilla så glider dom av........inte alls så lätt som jag trodde!  Men skam den som ger sig! Det ska nog blir sjalar!!!!!

Början på en sjal

Garnet

Big foot animals

Detta gulliga gänget har gjort efter mönster som jag hittade på en sida som heter: www.amigurumitogo.com
Dom kallas för bigfoot Monkey, bigfoot frogg mm.
En del av dom är sötare än andra tycker jag själv och då är apan och giraffen är sötast.

Björnligan

Det här gänget gulliga björnar har jag lite som terapi när jag inte vet vad jag ska göra framför TV:n. Dom är bra att ha som presenter för alla gillar nallar.
MEN den här bilden skulle jag kunna använda som "hitta ett fel". Upptäckte efter jag tagit bilden att en av dom stackars nallarna inte har fått någon mun, men det har jag fixat nu!

En riktigt lat vecka

Har varit på en fantastisk kryssning där vi bl a besökte Sankt Petersburg och fick se denna fantastiska kyrkan. Har inte blivit mycket virkat utan mest korsord och kortspel. MEN nu är vi hemma igen och nu åker virknålen fram igen!

Hundar

Här är 3 små hundar med mönster från Candy Magazinet. Nu tar jag semester och åker på kryssning bl a till Sankt Petersburg. Får se om jag hittar någon inspiration under båtresan. Har i alla fall packat ner garn, virknål och det senaste Candy Magazinet med bondgården.

Baby uggs

Denna veckan har jag gjort baby uggs. Hittade först ett mönster på nätet och hittade sedan ett garn som blev perfekt till "luddet". Garnet heter Pudel !!!!
Har provat att göra olika storlekar och olika färger. Jätteroliga att göra!

Uggs

MFF uggs

Min versionen av Candy Magazin

Här har jag gjort en av varje i min version hur jag tycker dom ska se ut!!!!

Nalle

Denna nallen är också gjord med Fiffi garnet. Den blev så himla bra (om man får säga det själv) att jag var tvungen att köpa riktiga nalleögon på Panduro.
Dom kostade faktiskt 49 kronor men det var det värt. Har också fått besked i dag om att alla älgarna kommit fram välbehållna till USA. Nu ska dom bara placeras ut i sina nya hem!

Timon

Här har jag tagit fram Fiffi garnet igen. Denna nallen
liknar mer Timon i Timon och Pumba filmerna. Det är
ett väldig roligt garn att arbeta med förutom att man får sitta med en nål o dra ut luddet när man är färdig och att man inte ser något alls nästan när man syr ihop.

Inspiration

Köpte detta roliga lilla häfte med mönster på djur och var naturligtvis tvungen att prova! Jag fastnade för älgen som jag tyckte var sötast. Jag har gjort en hel flock och som vanligt måste jag prova med olika tjocklek på garnet. Så alla är samma mönster men olika tjockt garn. Dom små är gjorda med Candys mini nystan och dom stora med Järbo bomullsgarn.

Älgar

Mamma älg med barn

Älgbarn

Hela älgflocken

Hela flocken flyttar till USA i veckan

Städat

Nu har jag varit duktig och sytt ihop en kanin som legat ett tag. Den är en bra present och då tar dom slut ibland. Var
naturligtvis tvungen att göra en morot också. Tog den fina bilden på balkongen, Kanin på utflykt.  Nu är det nog slut med att vara duktig!

Semester

Efter en fantastisk semester i bl a Österrike är jag nu hemma igen. Tänkte vara duktig och ta i tu med halvfärdiga
projekt under resten av semestern. Det är konstig vad man samlar på sig halvfärdiga saker, det kommer alltid saker man "bara" ska göra före. T ex har jag nog ett par halvfärdiga luciatåg som ligger o väntar.

Igelkotte

Här kommer en liten midsommar igelkotte som också är gjord med Fiffi garnet. Nu tar jag semester och sticker till  Österrike. Är tillbaka om två veckor med förhoppningsvis nya ideér!

Färdig Nalle

Så här söt blev den och nu är den på väg till USA i låda. Den ska bli en liten present till min yngsta dotter som precis blivit au-pair utan för Boston.

Nalle

Nu har jag börjat och det var enklare att virka med än jag trodde. Det jag dock märkte är att "håren" gick lite in när man virkade men det är bara att ta en stor nål o dra ut dom igen!

Luddigt garn

Hittade detta fantastiskt roliga garn på COOP och det var tom på rea, 50 %.
Var bara tvungen att prova att göra en
amigurumi nalle med det.

Dörrkrans

Hittade en jätterolig amerikansk sida med mönster på dörrkransar. Jag har provat att göra en med äpplen men det fanns tips på kransar både till halloween, jul och påsk. Har gjort en sida hur jag fick ihop min krans. Provar kanske någon av dom andra längre fram.

MFF-huliganer

Det var så kul att göra dom fula små dockorna så jag var tvungen att göra dom som små MFF-huliganer. Hängde den första i bilen och när en av döttrarna såg den var jag genast tvungen att göra en till hennes och en till hennes killes bil.

Morsdags mobil

I dag när det är morsdag får jag lägga in bilden på mobilen jag gjort till en nybliven mammas första barn. Den finns på Järbo garns sida med gratis mönster.

Familjebild

Var bara tvungen att lägga in en familjebild.

Lillos dockor

Här är två nästan likadana dockor. Den ena är lite gladare än den andra.

Lillo

Nu är hon klar, Lillo. Det var inte så svårt att göra henne, men kjolen tog en kväll! Nästa projekt blir hennes docka.

Stitch med tjej!

Här är en Stitch till, denna gång med tjej. Som vanligt var jag tvungen att prova att göra figuren med dubbelt garn. Nästa projekt blir att göra Lillo och hennes fula docka. Hoppas att jag kan visa till nästa vecka.

En pippi till............

Här är en present blomma till som jag var tvungen att sätta lite piff på med en pippi.

Min lilla häst

Här är en söt liten häst som jag hittat mönstret till på Järbo garns sida. Var bara tvungen att göra den vit med rosa man o svans.

Stitch

Detta supergulliga mönstret hittade jag på en amerikans sida och det gick även att köpa. Det var ganska klurigt att följa det eftersom det är på engelska, men det gick! Nu ska jag se om jag kan göra tjejen och den fula lilla dockan också.

Chickenrace?

Glad Påsk!

Humlehäxan?

Detta är mönstret från Halloween häxan som jag gjort om. Först har jag gjort henne med dubbelt garn för att hon skulle blir större. Jag har ändrat mönstret på huvudet och hatten. Jag har fäst håret under hattkanten och hon har fått kyckling och korg i stället för katt och kaffekanna.

Virkad häxa

Påskharen

Den här påskharen har jag INTE gjort, men jag tycker den är så himla söt så den var tvungen att komma med nu när det snart är Påsk. Jag köpte den i Tyskland förra året.

Kycklingar

Här sitter två söta påskfåglar. Dom är virkade efter samma mönster men den lilla med enkelt garn och den stora med
dubbelt garn.

Syskon?

Kom ut kompis!!!!!!!

Familjebild

Nu är det dags att börja virka påskpynt.
Här är Mamma, Pappa och barn.

MFF-pippi

Här är ett fint olivträd som min man skulle ge bort till en kompis för att han bjöd på lunch innan MFF skulle spela träningsmatch. Det var ju bara tvunget att det skulle prydas med en supporterpippi!

Nu HAR jag fått pippi!!!!!!!

Nu har jag i två veckor haft pippi på att göra fåglar. Det är väl våren som är på väg. Kändes ett tag som vi var med i filmen "Fåglarna". Fast mina ser inte så elaka ut! Lägger fler bilder på fåglarna i fotoalbumet.

Anti stress boll

Har börjat prova med lite annan stoppning i mina alster. Här är en anti stress boll som är stoppad med risgryn. Naturligtvis kan jag inte "bara" gör en boll, den måste ju få ögon,öron o svans!

Grisbjörn?

Tyckte att det var så roligt att virka en nalle att jag var tvungen att göra en till. MEN mina elaka döttrar  tycket mest det liknade en GRISBJÖRN!

Amigurumi nalle

Hittade ett jättefint mönster på Järbo garns gratis mönster sida på Nalle, filt och barnvagns hänge. Har gjort nallen och tycker han ser ut som Yoggi björn. Var tvungen att ändra lite för att den skulle se ut som jag vill. Har bl a virkat den som man virkar amigurumi,i en lång spiral utan några varv.

Böcker om amigurumihundar

Köpte två fantastiskt roliga böcker med
virkade hundar. Tjejen som skrivit dom heter Mitsuki Hoshi. Det finns hur många hundraser som helst att prova.

Toy-pudlar

Här är mina första hundar. Tar lite tid att vänja sig vid mönster som först är på engelska och sedan är figurer som man man virkar efter. Jag är van vid mönster som man läser och inte mönster som är bilder. Men det gick som synes!

Bolero

Detta är mitt första virkade plagg. Hittade ett mönster på en virkad bolero på Drops designs sida och var bara tvungen att prova att göra den. Den blev jättebra och försvann snabbt in på min dotters rum!

Flicksmurfar

Jag var tvungen att göra en stor flicksmurf. Här är hon tillsammans med den lilla flicksmurfen.

Ödlor

Här är mamma ödla med sitt lilla barn.

Nästa sjal

Nu är nästa sjal färdig. Hon fick en liten drake som maskot i ena hörnet! Man måste ju variera sig lite!

Drakmaskot

Här är den lilla draken med likadan egen
sjal.

Gammelsmurfen

Här kommer Pappa Smurf! Har snöat inne på smurfar! Får hitta på något nytt till nästa gång.

Stickad sjal

Mitt bland allt smurfvirkande har jag stickat en sjal till en av mina döttrar. Det tråkiga är bara att nu får jag göra en till till den andra dottern.

Smurfar

Efter att hittat mönster till en smurf på en amerikansk sida och gjort min första har det blivit några till. Mönstret finns här: Charami.worldpress.com
Det tog en stund innan jag fixade läsa mönstret på engelska, men det går!
Den stora smurfen har jag gjort i dubbelt garn men i övrigt samma som dom små.
Klänningen och håret till flicksmurfen har jag gjort själv. I fotoalbumet finns fler bilder.
 

Hallonsaft i stället för glögg

Nu är jag så himla trött på att göra julsaker så jag var tvungen att göra en
Smurf!
Så i stället för ekorren satt i granen gjorde jag så här!

Stickad sjalkrage

Mitt i allt virkande av tomtar, lucior o julbockar har det faktiskt också hunnit bli 2 stora stickade kragar. En vit och en ljungfärgad. Här är den vita.

Julbockar

Nu fick julbocken också komma fram!

Luciatåg

Här är lucia i närbild!

Natten går tunga fjät.......

Nu skulle jag kunna börja på nästa sång som passar, men det struntar jag i!
Här kommer ett stort luciatåg!

Pepparkaksgummor

Vi komma vi komma från pepparkakeland.................

Vinter på väg

Nu närmar sig vintern med stormsteg. Har börjat virka lite lucia och julsaker, men här kommer ett bokmärke till, denna gången en snögubbe!

Snart är det Halloween!!!!!!

Häxa med vampyrpojke, pumpa och ett litet spöke!

Häxor, häxor och ännu fler häxor!!!!

Här har jag släppt ut ett helt
häxgäng!

Häxor

Nu närmar sig Halloween med stormsteg så nu är det bara att sätta fart på virknålen och göra häxor!!!!

Bokmärken igen

Tycker fortfarande det är roligt att göra bokmärken och dom söta nallarna passar bra i en bok som jag fått många  tips från!

Hundmössa

Detta är min egen designade Kerry Blue terrier mössa och hund. Har tidigare haft två av denna ljuvliga ras.

Amigurumi dockor till försäljning

Nu behöver Regnbågsdockorna flytta hemmifrån! Jag säljer dom för 100 kronor + porto.

Bokmärken

Jätteroliga bokmärken att ge bort som
presenter.

En docka till

Mönstret till den här dockan är samma som jag använde till mina "MFF-fans" och det är från Stjernfalls blogg. Men
med en del ändringar, t ex tummarna och håret.

Stickat.

Sidan handlar egentligen om amigurumis men jag använder också stickorna ibland,
speciellt på kvällen när det är för mörkt att virka. Denna tröjan har jag stickat till en av mina döttrar och det blev även garn till en mössa.

Mamma kanin har fått barn

Kaninerna är gjorda efter samma mönster men dom små är med lite tunna garn och MYCKET mindre virknål.
Lägger även in bild på "barnen" i fotoalbumet.

Hundar

Hundarna hittade jag på en amerikansk sida och har översatt mönstret själv.
Lägger gärna ut det om det är någon som vill.

MFF-fans

MFF-fans!
I dessa tider av huliganbråk och avbrutna matcher
tyckte jag att det behövdes två små söta fans!
Har gjort dom till mina döttrar som är MFF-fans.

Det finns fler bilder på fansen i fotoalbumet.

Converse

Titta vad söta baby converse!

Kaniner på utflykt

Dom här gulliga kaninerna hittade jag mönster på nätet. Kjolarna har jag gjort efter eget mönster.
Deras väskor, en morotsväska med morötter och en korg med sallad, har jag hittat på själv. Lägger gärna upp mönstret om det är någon som är intresserad.

Söta små kycklingar


Detta söta kycklingmönster hittade jag på en sida på engelska. Här kommer mönstret efter egen översättning:

Huvud: varv 1: gör en magisk ring och gör 6 fm om den
v 2: gör 2 fm i varje fm (12)
v 3: gör 2 fm i varannan fm (18)
v 4: gör 2 fm i m och gör fm i nästa 2 m (24)
v 5: gör 2 fm i m och gör fm i nästa 3 m (30)
v 6: gör 2 fm i m och gör fm i nästa 4 m (36)
v 7-14: gör fm i varje fm (36)
v 15: 2 fm tills och gör fm i nästa 4 m (30)
v 16: 2 fm tills och gör fm i nästa 3 m (24)
v 17: 2 fm tills och gör fm i nästa 2 m (18)
v 18: 2 fm tills och gör fm i nästa m (12) avsluta med en lång tråd för att fästa med.

Kropp: varv 1: gör en magisk ring och gör 6 fm om den
v 2: gör 2 fm i varje fm (12)
v 3: gör 2 fm i varannan fm (18)
v 4: gör 2 fm i m och gör fm i nästa 2 m (24)
v 5-10: gör fm i varje fm (24)
v 11: 2 fm tills och gör fm i nästa 2 m (18) avsluta med en lång tråd för montering.

Vingar: varv 1: gör en magisk ring och gör 6 fm om den
v 2: gör 2 fm i varje fm (12)
v 3: gör 2 fm i varannan fm (18)
v 4: gör fm i varje fm (18) avsluta med en lång tråd för montering och gör en vinge till.

Näbb: gör en magisk ring och gör 8 fm om den och spara en lång tråd att sy fast den med.

Fot: gör en magisk ring och gör 10 fm om den och spara en lång tråd att sy fast foten med. Gör en fot till.

Montering: Sy i hop huvud och kropp, vik vingarna dubbla och fäst mellan kroppen o huvudet. Sy på fötterna. Sy på näbben och klistra på ögonen.

Rosetten gjorde jag 80 lm och ett varv med fm.

Humletantens historia

Mina första amigurumis gjorde jag efter ett mönster som jag hittade på nätet. Det är en sida som kom upp direkt om man söker efter amigurumis. Där finns grundmönster på katt, nalle, kanin mm. Efter har gjort en del av dem provade jag att ändra lite och göra Hello Kitty efter kattmönstret men med nallesvans.
Det som är roligt med amirgurumisar är att efter hand som man provar olika mönster lär man sig olika knep och kan lägga till och ta bort saker efter egen smak.
Det finns en guldgruva av gratismönster på nätet så det är bara att leta.
Jag berättar gärna var jag hittat mina mönster och hur jag har gjort när jag ändrat till mina egna mönster. 
De som är gjorda efter gratis mönster kan jag tänka mig att ev sälja.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Hemlig | Svar 03.06.2014 20.13

Pax för kransen!!!!!!!!👌😊

Emelie | Svar 27.04.2014 20.43

Vilket fint brudpar, längtar till att komma hem och se dom på riktigt!! Världens bästa och duktigaste mamma! Kramar från Afrika från din förstfödda o svärson 😃❤️😘👍

Lycklig Dotter | Svar 30.07.2013 00.58

Jag älskar min popcornsburk med den fina utsmyckningen! Tack! :D

Humletanten | Svar 16.05.2013 21.42

Det vet man aldrig med den sortens ugglor

Hemlig beundrare | Svar 16.05.2013 12.59

Grattis till tvillingarna, väldigt söta!! Kommer det fler ägg så småningom måntro?

Emelie | Svar 21.02.2013 21.22

Snuttisarna är jätte fina!! :)

Josefine | Svar 01.10.2012 07.12

Hoppas att paketet kommer imorgon. Ser fram emot att se mina nya djur i samlingen :)

JOSEFINE | Svar 30.08.2012 06.59

Söta små uggs och dom små djuren. Är det inte dags att fler kommer på besök hos mig hihi?

Emelie | Svar 20.08.2012 16.08

Uggsen är så himla fina!! Hade själv velat ha ett par haha! :)

Din andrfödda dotter | Svar 14.06.2012 06.20

Jag ser larven!! Jättefin, saknar att misshandla och klämma dom små djuren du gör i huvet Hehe.. :(

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.11 | 19:11

Hej! Jag har köpt mönstren på nätet för några år sedan på engelska! Med vänlig hälsning, Eva

...
19.11 | 13:17

Hej
Hur och var kan man köpa virkmönstren till Bamse Skalman och lille Skutt? Helst på svenska men går bra på Engelska.

...
16.12 | 23:59

Hej! Tack så mycket! Om du ser på bilden så ligger Maya på mönstret o där står vem som gjort det! Med vänlig hälsning, Eva

...
16.12 | 23:10

Så fantastiskt fin! Min bästa väns dotter älskar också Maya och jag skulle så gärna vilja virka biet och ge i julklapp till henne. Vart finns mönstret?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS